Klasik Mutfak Dekorasyon ve Aksesuarları

Günümüzün yaşam trendleri en çok zaman geçirilen mekanlar olarak mutfakları evlerin merkezine çekiyor. Mutfaklar artık yalnızca yemek pişirilen alanlar olarak değil, ailece sosyal paylaşımların yapıldığı alanlar olarak da tasarlanıyor. Bu da mutfak dekorasyonunun önemini giderek arttırıyor. Her ne kadar günün trendleri önemli olsa da kullanıcılar klasik mutfak dekorasyonundan hala çok uzaklaşılmış değiller. İşte, dekorasyonda klasik unsurlardan vazgeçemeyenler için klasik mutfak dekorasyon fikirleri

Klasik dekorasyon denildiğinde akla daha çok gösterişli aksesuarlar, oymalı kakmalı mobilyalar, parlak renkler, kadife veya saten döşemeler ve ışıltılı desenler geliyor. Genel imaj bu olsa da klasik dekorasyon bununla sınırlı değil elbette. Yıllar boyunca zamanın etkilerine direnen ve geçmişin izlerini günümüze olduğu gibi aktaran bir dekorasyon çeşidini anladığımız klasik tarzda pek çok farklı stilden öğeyi bir araya getirmek mümkün. Üstelik söz konusu mutfaksa daha fazla detaylı bir arada kullanma özgürlüğüne de sahipsiniz. Peki, klasik bir mutfak nasıl döşenir, klasik mutfak dekorasyonunda öne çıkan belli başlı unsurlar nelerdir, dersiniz?

Siz de evinizin geneline hakim olan görkemli tasarımın mutfağına yansımasını isteyenlerdeniz tamamen ferah ve geniş bir algı sağlayacak olan açık renkleri tercih etmelisiniz. Bu tarz mutfaklarda göze çarpan en önemli detay, klasik formların modern olarak algılanması için malzemelerin ve dokunun yeniden yorumlanmasıdır. Öncelikle şunu söylemekte fayda var. klasik dekorasyonda çok karmaşık aksesuarlar ve sıra dışı ürünlerden uzak durmalısınız. Daha modası geçmiş, nostaljik çağrışımlar yapan parçalar klasik tarzdaki mutfaklara daha çok yakışıyor. Çiçek desenli sandalye döşemeleri, masa örtüleri ya da Amerikan servisler ve perdeler kullanmayı unutmayın. Oymalı bir beyaz masa ve kadife ya da saten dokuma kumaştan çiçek motifli sandalyeler klasik tarzın mutfaklardaki kullanım şekilleri olarak karşımıza çıkıyor.

Klasik Mutfak Mobilyaları

Tarzınız ne olursa olsun mutfaklarda kullanılan mobilyalar arasında elbette dolaplar ve masa sandalyeler başı çekiyor. Pek çok eşyanın bir arada olması gereken alanlar olarak tasarlanan mutfaklarda dolap tasarımları, modelleri kadar önemli. Çok bölmeli, çekmeceli, raf sistemli dolaplar sayesinde daha çok mutfak malzemesini kullanışlı şekilde saklamak mümkün oluyor. Dış görünüşü klasik tarza uygun ama hem içyapısı hem de açılır kapanır sistemleri günümüz yaşam koşullarına uygun mobilyalar ise bugün için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. İç aksamda modernliği arasa da dış görünüşte ağır bir duruştan vazgeçemeyenler, tercihlerini klasik mutfak dolaplarından yana yapıyorlar. Her zevke göre değişen modeller var elbette ancak klasik tarzın mobilyaya yansıyan belli başlı özellikleri olduğunu bilmelisiniz. Klasik mutfak mobilyalarının özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Klasik dekorasyon tarzının genel olarak öne çıkan rengi beyaz ve krem rengidir. Bu renklerle birlikte altın varak, sim ve gümüş gibi detaylar birlikte kullanılıyor. Bu tarzda beyaz rengin en avantajlı yanı ise farklı pek çok renkteki aksesuarla kombinlenebiliyor olması.
  • Klasik mobilyalarda çiçek desenleri ve geometrik şekiller öne çıkıyor. Bunu mutfaklarda da rahatlıkla görebiliyoruz.
  • Bu dekorasyon tarzı daha çok büyük mutfaklara yakışıyor. Hem dolaplar hem de masa ve sandalyeler bu mobilya tarzında boyut olarak daha büyük olduğundan, küçük alanlarda boğucu bir etki yaratabiliyor.
  • Aksesuar seçiminde eskiye göndermede bulunmak klasik tarzın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Örneğin mutfaklarda emaye kaplar, alüminyum demlikli eski tip çaydanlıklar kullanarak tarzın sunduğu lüksü nostaljik birtakım öğelerle yumuşatabilirsiniz.
  • Bakır tencereler, cezveler, kaplar da geçmişin izlerini günümüz mutfaklara taşımak için artık çok tercih ediliyor. Özellikle büyük bir mutfağınız varsa ve mutfağınızın tam ortasında genişçe bir tezgahınız bulunuyorsa bakır ürünlerinizi tavandan sarkıtmayı unutmayın. Böylelikle, mutfağınıza hem eğlenceli hem de daha sıcak bir hava katmış olursunuz.
  • Son olarak, renk olarak koyu ahşap tonlarını veya siyahı tercih ediyorsanız aksesuarlarınızda ve masa örtüsü, perde gibi detaylarda daha açık renklere yönelmelisiniz.

İlginizi Çekebilecek Yazılarımız

WhatsApp
Hemen Ara
Konum