Klasik Banyo Dolabı ve Aynalarının Bakımı Nasıl Yapılır?
Klasik bir tarz ile dekore edilen yaşam alanlarında klasik banyo dekorasyonu önem kazanmaktadır. Klasik banyo dolabı ve dolap ile birlikte kullanılan klasik aynaların bakımı oldukça önemlidir. Bu dolap ve aynalar şık tasarımı ve kaliteli yapıları sayesinde göz alıcı bir tasarımda kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Bu mobilyalar kaliteli yapıları ile uzun kullanım ömrü sunsa da dikkatli ve özensiz kullanıldığında hızlı yıpranırken mobilyaların şıklığını ve ihtişamının önüne geçebilecektir. Peki klasik banyo dolabı ve aynaların doğru kullanımı nasıl gerçekleştirilir? Şık yaşam alanlarında tercih edilen klasik banyo dolabı ve klasik aynaların dikkatli bir şekilde kullanılması gerekmektedir.
Klasik Banyo Dolabı Bakımı
Klasik banyo dolapları rutubete maruz kalabilecek nemli ortamlarda kullanılmaktadır. Doğru bir kullanım sağlanmadığı zamanlarda banyo dolapları kabarabilmekte, kaplamaların cilasının silinmesi ile birlikte mat bir görünüme bürünebilir ve mobilyanın kullanım ömrü kısalabilmektedir. Klasik mobilyalar gerçek ahşaptan üretildiği ve özel işlemlere sağlamlaştırıldığı için suya maruz kalması ile kabarma gibi sorunlar ile karşılaşmamaktadır. Ancak su lekelerine bağlı olarak bakımsız bir görünümü değiştirmek doğru ve sürekli bakım ile sağlanmalıdır.
Klasik banyo dolaplarının içerisinde yer alan havluların mutlaka kuru olması gerekmektedir. Nemli kalan havlular dolap ile etkileşime de girerek koku oluşturabilmekte ve bu nem kokusu banyonun geneline yansıyacaktır. Bu nedenle dolabın içerisindeki ürünler tamamen kuru olması gerekmektedir.
Klasik Aynaların Kararmasını Önleyin
Su doğru kullanıldığında mükemmel bir temizleyici olması ile birlikte yanlış kullanımı ile de rutubet, çürüme ve kararma gibi sorunlarla karşı karşıya bırakabilmektedir. Bu nedenle aynaların üzerinde kesinlikle su damlaları bulundurulmamalı ve mutlaka kuru bırakılmalıdır. Aynanın içerisine girebilecek suya bağlı olarak köşelerden başlayıp aynanın içlerine doğru kararma yapma riski doğmaktadır.
Lüks ayna modellerinin yaşam alanlarınıza katacağı şıklığı sağlamak için doğru bakım tekniklerinin uygulanması gerekmektedir. Aynanızı parlatacak ayna parlatıcıları ve mikro fiber bezler ile düzenli olarak temizlemeniz gerekmektedir. Aynaları silerken önce kuru bir bezle tozunu almayı, daha sonra parlatıcı ile ıslak temizlik yapmanız ve aynayı parlatana kadar ovmanız gerektiğini unutmayın. Tüm bu işlemlerin sonunda parıl parıl bir aynanız olacaktır.
Klasik Banyolarda Mis Kokular
Klasik banyolarda şık bir konsept oluşturmanın yolu temiz ve bakımlı banyo dolabı ve aynasından geçmektedir. Ancak tüm bunları yapsanız da kimi zaman o ambiyansı yakalayamayabilirsiniz. Koku en etkili ortam ambiyansı değiştiricidir. Bu nedenle yaşam alanlarınızda koku kullanmanız yararınıza olacaktır. Klasik banyo dekorasyonunuzda mis ve hoş kokuları tercih etmeniz için soft ve hafif kokuları tercih etmelisiniz. Sert ve ağır kokular kullanıldığı alanlarda ilk temas anında aşırı ve itici bir ortamdan dolayı konuklarınız ve siz rahatsız olabilirsiniz.
Temizleyicileri Kullanın
Kimsayal temizleyiciler ile olası pas, kir ve kirece bağlı olarak lekelenmeler, leke dokuları oluşabilmektedir. Bu leke ve kir dokularını tamamen temizlemek ve ortadan kaldırmak için kimi zaman kimyasal temizleyicilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kimyasal temizleyiciler krem tarzda olan ve lekenin üzerine uygulandığında yumuşatma etkisi ile kolay temizlenebilecektir. Ancak bu kimyasal temizleyicileri fazla kullanmanız, mobilyaların cilasına, kullanıldıysa varağına zarar verebilmektedir. Aşırı çitelemeye bağlı olarak mobilyaların zemininde çizikler de görülebilmektedir. Bu zemin ve cila çiziklerinin önüne geçilmesi için nemli yumuşak bez ile mobilyanızı ve aynanızı temizlemeniz gerektiğini unutmayın.
Suyu doğru kullanın, böylece nem ve rutubetten uzak durun, aynaların kararmasını önleyin. Mis banyo kokuları ile mükemmel ambiyanslar oluşturun. Oluşan inatçı kirleri engellemek ve temizlemek için kimyasal temizleyicileri çok aşırıya kaçmadıkça kullanın. Ancak tüm bu temizleme işlemlerinizi nemli yumuşak bez ile gerçekleştirmeniz gerektiğini unutmayın.