Country Banyo Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Country Banyo Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nostaljik detayları, kır evlerinin nüanslarını taşıyan country banyolar evlere ayrı bir güzellik katıyor. Dekorasyonda popülerliği giderek artan bu tarza ait ürünler arasında country banyo dolapları ve country banyo aynalarıyla evinize baharın güzelliğini, çiçeklerini taşıyabilir, nostaljik detaylarla kendinizi bir zaman tüneline sokabilirsiniz.

Country tarz için Amerikan, İngiliz ve Fransız mimarilerinin bir sentezi denilebilir aslına bakarsanız. Bu tarzda öncelikle sade, kolay kullanılabilir ve modern yaşam alanları oluşturmak gerekiyor. Eskitme mobilyalar ve bol çiçekli kumaşlar country dekorasyon tarzının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bu detaylar banyolar için de geçerli. Dergilerde veya televizyon ekranlarında sık sık görüp de siz de iç geçiriyorsanız, “keşke benim banyom da böyle olsa” diyorsanız, üzülmeyin. Vereceğimiz basit ve uygulanabilir fikirlerle siz de banyonuzda country rüzgarları estirebilirsiniz.

Country Tarzı Banyolar İçin Özel Fikirler

Sıcak, keyifli, nostaljik ve bol çiçekli! İşte bu dekorasyon stilini özetleyen detayları bunlar. Daha geleneksel bir dekorasyonu tarzını eskitme mobilyalarla tamamlamak, çiçeklerle süslemek ve banyonuza taşımaksa oldukça kolay. Peki, country tarzını banyonuza nasıl yansıtabilirsiniz?

İşe ilk olarak doğru bir dolap seçimiyle koyulun. Yeni bir banyo dolabı almaya ayıracak bir bütçeniz yoksa hali hazırdaki banyo dolabınızı eskitme yolunu tercih edebilirsiniz. Tabi dolabınızın tarzı da önemli; klasik bir banyo dolabı olması gerekiyor ki eskitince country tarzın etkisini verebilsin. Yine de country banyo dolabı fiyatlarına da bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Değişen modeller ve uygun fiyatlı ürünleri bulmanız artık mümkün. Böylelikle hem yeni bir eşyanın enerjisini almış hem de istediğiniz stili banyonuza taşımış olursunuz. Beyaz country banyo dolapların bu tarza daha çok yakıştığınız ve daha çok tercih edildiğini belirtmekte de fayda var.

Bu tarzdaki banyoların olmazsa olmazları arasında nostaljik küvetler bulunuyor. Banyonun ortasına yerleştirilmiş eski tip ve bağımsız küvetleri gözünüzün önüne getirin. Çiçekli duvar kağıtları ve geçmişe gönderme yapan aksesuarların ortasında uçuk renklerde bir küvet… Sizce de çok hoş görünmüyor mu?

Counrty Banyoların Olmazsa Olmazları

Her dekorasyon tarzında olduğu gibi bu tarzın da olmazsa olmazlar var. Eğer bazı detaylara dikkat edilmese bir dekorasyon tarzından ve kurgudan söz etmek pek mümkün olmuyor. Listeleyecek olursak, country banyolarda olması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Bu tarzı banyonuza yansıtmak istiyorsanız duvarlarınızın yumuşak ve pastel renklerde olması gerekiyor. İşe banyo seramiklerinizi değiştirmekle başlamalısınız. Uçuk mavi, kum rengi gibi açık renkler, öne çıkan ve en çok tercih edilen renkler arasında yer alıyor.
  • Banyonuzda çiçek desenli duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Ancak banyoların ıslak zeminler olduğunu unutmayın ve duvar kağıdı seçerken bunu mutlaka dikkate alın.
  • Banyo zeminlerinde de geçmişe gönderme yapılabiliyor. Örneğin, yer karolarında çini desenlerini tercih edebilirsiniz.
  • Daha önce de söylediğimiz gibi bu tarzın en önemli unsuru küvet! Küvetsiz bir country banyo düşünülemez. Klasik tarzda bir küvet satın almalısınız. Tabi banyonuzun büyüklüğü de uygun olmalı ki küveti yerleştirdikten sonra size hareket edecek alan kalsın.
  • İş küvet seçimiyle bitse keşke! Ama bitmiyor! Küvetinizin armatürleri de önemli bir başka detay. Pirinç armatürler olmasına dikkat edin. Zira, tarz bunu gerektiriyor.
  • Klasik banyo dolabınızı eskitme yolunu seçebilir ve pastel tonlarda boyayabilirsiniz. Tabi eliniz bu işlere yatkınsa…

 

Gelelim aksesuarlara… Canlı renklerin aksesuarlarda da kullanılması bu tarzı evinizin neresinde olursa olsun daha etkili olarak yansıtmanız için önem taşıyor. Banyo perdenizde veya kilim ve paspasınızda canlı renkler kullanarak aynı etkiyi yakalayabilirsiniz. Country tarz banyolarda kilimlere sıkça yer verildiğini söyleyebiliriz. Eğer alan olarak banyonuz büyükse canlı çiçeklerle daha canlı bir etki yaratmanız da mümkün.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.