Klasik Mekanlara Klasik Kapı Önerileri

Klasik Mekanlara Klasik Kapı Önerileri

Klasik yaşam alanlarının, klasik dekore edilmiş odaların konseptinin başlangıcı mekânın girişinde başlar. Odaların giriş kısmını ise kapılar oluşturmaktadır. Odaların kapıları içeriye açılacak mekân hakkında fikir ve ipucu vermektedir. Kişi salona veya odaya girerken ilk izlenimi kapıda başlar ve odanın kapı kulpunu tutup odaya ilk adımını attığında bu izlenim devam eder. Bu nedenle klasik bir dekorasyon sağlamak isteyen kullanıcılar kapı modeli seçimine dikkat etmelidir. Bu nedenle klasik mekanlarda klasik kapı kullanımı oldukça önemlidir. Peki doğru klasik kapı seçimi için hangi özelliklere dikkat edilmelidir.

Klasik Kapı Seçiminde Klasik Tarz

Klasik kapı modeli araştıran ve seçmek isteyen kullanıcılar için karşılarında bir çok model olduğunu görecekler. Bu modeller arasından doğru seçimi gerçekleştirmek için bazı sorular sorarak en doğru seçimi yapmaya doğru ilerleyebilirsiniz. Yaşam alanlarınızı klasik bir konseptte mi oluşturdunuz? Klasik mobilyalarınızın tasarımları nasıl? Salonunuzun ve odalarınızın genel renk hakimiyeti nedir? Odalarınız geniş mi yoksa küçük mü? Ses almaması gereken bir oda mı? Gibi bir çok soru sorabilir ve doğru kapı seçiminize yönelebilirsiniz.

Klasik bir tarz için klasik kapı seçiminiz doğru olacaktır. İlk dikkat edeceğiniz konu bu olmalıdır. Yaşam alanlarınızdaki klasik dekorasyon tarzı. Bu tarz sadece klasik mobilyalar alarak değil, klasik perdeler, halı modelleri, duvar döşemeleri ve zemin döşemeleri ile desteklenmelidir. Bir salonun klasik dekorasyonunun sağlanması için sadece klasik mobilya almak yetmemektedir. Bu nedenle bu saydığımız bir çok alanda klasik dokunuşlar ve tasarım esintilerini görmemiz, klasik bir kapının uyumunu sağlamaktadır.

Salonunuz veya Odalarınızın genel renk tonları da önemlidir. Klasik kapınızı seçerken renk tonlarını salonunuzun genel konseptine uygun gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Oda ile alakası olmayan bir renge sahip olan kapı odaya uymayacak, adeta ortamda göze batan bir hale dönüşecektir. Bu nedenle genel renk konseptiniz ile uyumlu hatta aynı renk tonlarında, buna bağlı olarak altın veya gümüş varak ile cilalanmış klasik kapı modellerini seçmeniz doğru olacaktır.

Geniş bir oda mı yoksa daha ufak alanlara mı kapı bakıyorsunuz? Bu soruyu yanıtlamanız kapınızın tasarımını ve modelinin seçiminde oldukça önemlidir. Daha dar alanlara uygun kapı modelleri mevcutken, yer sıkıntısı olmayan alanlara uygun kapı modelleri de mevcuttur. Daha ufak odalara odanın tasarımına ve zevkinize bağlı olarak camlı kapı modelleri tercih edilebiliyor.

Odanız ses almaması gereken yatak odası hobi odası ve çalışma odası gibi mekanlarsa, dışarıdan sesi içeri almayacak modelde üretilen klasik kapıları tercih edebilirsiniz. Bu kapılar daha kalın ahşaptan sağlanabileceği gibi özel tasarımı sayesinde sesi en az düzeyde içeriye alır ve bu sayede odanızda daha sessiz bir ortam oluşturmayı başarmış olursunuz..

Klasik Kapılarda Ahşap Oyma

Klasik mobilya tarzının olmazsa olmazı ahşap oyma motifleridir. Ahşap oyma sanatı her klasik mobilya da mobilyanın imzası niteliğini taşımaktadır. Bu durum klasik kapılarda da devam etmektedir. Klasik kapı modellerinde kapının üst menteşesi, kapının genel gövdesi, çıtaları ve alt kısmı klasik ahşap oyma motiflerle süslenir. Yoğun ahşap oyma işçiliğinin işlendiği kapılar mevcutken, daha hafif ve sade ancak yine de ahşap oyma motiflerin imzasını görebileceğiniz kapı modelleri mevcuttur. Bu seçimi yine odanızın ve yaşam mekanınızın genel konsepti ile belirlemeniz gerekmektedir. Yaşam alanlarınızda yoğun ahşap oyma motiflerine yer veriyorsanız yoğun ahşap oyma motifli bir kapı tercih etmelisiniz. Ancak daha hafif ve sade bir yaşam mekanınız varsa daha sade bir klasik kapı modeli tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. 




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.