Josephine Nedir Ne Amaçla Kullanılır?

Josephine Nedir Ne Amaçla Kullanılır?

Josephine nedir ve yaşam alanlarında ne için kullanılır? Şık olduğu kadar konforlu bir kullanım sunan Josephine koltuk takımlarının yaşam alanlarında ne amaçla kullanıldığı toplumumuzda henüz tam anlaşılmamış durumda. Lüks ve klasik yaşam alanlarında tercih edilen bu mobilya genellikle toplumun amacını kavrayamamış olduğu ender mobilyaların içerisinde yer almaktadır. Peki Josephine koltukların kullanım amacı nedir? Kültürümüze ve yaşantımıza nasıl girdi? İşte tüm detayları yazımızın devamında açıklıyor olacağız.

Josephine Tarihi

Şık tasarımı ve göz alıcı konsepti ile klasik yaşam alanlarında tercih edilen lüks koltuk modellerinden olan Josephineler Fransa da zengin toplulukların yaşam alanlarında tercih ettiği şık ve göz alıcı mobilya modellerindendi. Fransızlar tarafından sıkça kullanılan Josephineler zaman içerisinde diğer ülkelere de yayılarak global de tercih edilen bir mobilya modeli olmaya başladı. Tasarımı ve konsepti her ne kadar yeni tasarımlarla evrilmeye çalışılsa da yapısı gereği klasik yaşam alanları için tasarlanan bu mobilyalar modern dekorasyona adapte edilememektedir.

Lüks koltuklar Fransa’da güzellik algısı gereği kadınların mide ve karnını sıkan sert korselerden dolayı daha rahat nefes alabilmesi için kullandıklarına dair söylentiler bulunmaktadır. Bu koltukta korsesi ile uzanan kadın rahat nefes almakta aynı zamanda da elbisesini çıkartmadan dinlenebilmektedir.

Günümüzde ise Josephineler klasik yaşam alanlarında, lüks yatak odalarında, lüks ofislerde kullanılmaktadır. Deri, kumaş, ahşap oyma motifli ve altın varaklı farklı motifler ve desenler ile imal edilen bu lüks mobilyalar yaşam alanlarına ihtişam katıyor.

Josephine Koltuklar Nerede Kullanılır?

Jozephine koltuklar, genellikle nerede kullanıldığıyla ilgili soru işaretleri oluşmaktadır. Bu koltuklar yaşam alanlarında kullanıcıların istediği alanlarda kullanma özgürlüğü sunmaktadır. Ancak doğası ve tasarımı hatta geçmişten günümüze kadar hangi yaşam alanlarında daha sık kullanıldığı da başlı başına merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Josephine koltuklar genellikle yatak odalarında kullanılmaktadır. Yatağın ucunda ya da karşısında konumlandırılan bu koltuklar kullanıcıların üzerlerini değiştirirken yardımcı bankı ya da yatağa geçmeden önce son bir kez ayna karşısında kendisine bakıp makyajını temizlerken kullanmak isteyebileceği bir koltuk işlevinde kullanılabilmektedir.

Jospehine koltuklar genellikle ofislerde, terapi merkezlerinde de tercih edilmektedir. Mekâna kattığı lüks algısı ile göz alıcı ortamlar oluşturmayı hedefleyen işletme sahipleri müşterilerinin dinlenme ve bekleme alanlarını bu tarz koltuklar ile tasarlayarak alışılmışın dışında bir konsept oluşturabilmektedir.

Bu koltuk modelleri genellikle işlevselliğinin yanında mekana kattığı hava ile aksesuar modeli olarak ta tercih edilmektedir. Hem aksesuar hem mobilya işlevindeki ender seçeneklerden birisi olan Josephine koltuklar geçmişten günümüze ulaşmasının en büyük nedenlerindendir.

Klasik Josephine Koltuklar

Josephine koltuklar lüks ve klasik yaşam alanlarında kullanılması için üretilmiştir. Bu alanlara tam uyum sağlaması adına bu koltuk türleri klasik tarzda üretilerek yer verileceği alana maksimum uyum sağlaması hedeflenmektedir. Lüks olmasının yanında konforlu modelleri de olan bu koltuk takımları işlevselliği ile öne çıkmaktadır.

Klasik tarz ile üretilen jozephine koltuklar ahşap oyma motifleri, klasik hatları ve altın varaklı yapısı ile klasik mobilya tarzını temsil etmektedir. Böylece lüks ve gösterişli yaşam alanlarının mobilyası olmaktadır.

Josephine koltuk kullanmak istiyorsanız bu koltuğun kullanılacağı bir alan ayarlanması gerekmektedir. Alan sağlanmasının yanında Josephine koltuğun yaşam alanlarınızda tercih ettiğiniz genel dekorasyon hatlarına uyum sağlaması gerekmektedir. Her ne kadar farklı bir mobilyayı farklı bir mobilya takımına uyarlamak zor olsa da eşsiz bir dekorasyon oluşturmak için bu zorlukların üstesinden gelerek lüks ve görkemli bir konsept oluşturmayı hedeflemelisiniz.

Şık ve lüks yaşam alanlarının ayrılmaz parçası olan ev aksesuarlarını keşfedin




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.