Duvar Ünitesinde Kullanılacak Süsler
Teknoloji ilerliyor, teknoloji ilerledikçe tasarımlar değişiyor, tasarımlar değiştikçe de evlerin havası farklılaşıyor. Bunun en iyi örneğini televizyonlar üzerinden vermek mümkün olabilir. Değişen televizyon teknolojileri ve tabi tasarımları beraberinde duvar ünitesi ve televizyon ünitesi gibi eşyaları ve bu eşyaların dekorasyon fikirlerini de getirdi. Birbirinden farklı duvar ünitesi süsleriyle mekanlar değişmeye, ortamlar renklenmeye devam ediyor.
Hayatımıza televizyonların girdiği dönemleri hatırlıyorsanız o zamandan bu zamana ev dekorasyonlarındaki değişime de tanıklık etmişsiniz demektir. O büyük tüplü televizyonlar ilk olarak siyah beyaz görüntülerle hayatımıza girdiklerinde eve bir televizyon almak büyük bir sükse yapmak demekti. Akşamları komşular evde toplanır, hep birlikte yayın beklenir ve kapanışa kadar da büyülü bir dünyanın içine girilirdi. Derken önce televizyonlar, ardından hayatlar biraz daha renklendi. Televizyonlar ilk kez hayata dahil olduklarında salonun en önemli köşesine yerleştirilen, üzerine de özel işlenmiş danteller örtülen, sık sık tozu alınan, “çok açık tutmayalım, ısınıyor alet” diye korunan en özel elektronik eşyalardandı. Peki ya şimdi? Bugün geldiğimiz nokta sizce de inanılmaz değil mi? Televizyonlar giderek inceldi, ekranlar büyüdü, görüntü netleşti, izlediğimiz programlardaki insanları neredeyse evin içinde oturuyormuş gibi hissediyoruz. Ve evet kaçınılmaz son: Beyaz cam hayatımızın ve evimizin önemli bir parçası. Bununla birlikte dekorasyonun da önemli bir parçası. Dekorasyon bakımından özellikle duvar ünitesi ve televizyon ünitesi gibi kavramlar değişen ve gelişen teknolojinin bir eseri olarak hayatımıza girdi dersek, abartmış olmayız. Artık televizyonun da yerleştirildiği duvar ünitelerini evin dekorasyonuna uygun şekilde seçmek, üzerine özel süs eşyaları yerleştirmek bir trend haline geldi.
Duvar Ünitesi Nasıl Süslenir?
Duvar ünitelerinin bugün pek çok farklı model ve tasarımıyla karşılaşabiliyor. Gerek bir kütüphane olarak tek bir mobilya şeklinde de olabiliyor gerekse televizyon sehpası, duvar rafları, kitaplık gibi farklı parçaların bir araya getirilmesiyle de… Tüm bunlar elbette duvar ünitesi fiyatlarını etkileyen unsurlar. Duvar ünitesi süslerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu hemen hatırlatalım. Elinize gelen her şeyi duvar ünitesi üstüne koyarsanız ortamda yalnızca cümbüş havası yaratırsınız. Öncelikle duvar ünitesinin bulunduğu alanın genel dekorasyon tarzını dikkate almalısınız. Bir duvar ünitesinin olmazsa olmaz süsleri ise şunlar:
- Mumlar, duvar ünitesine hoşluk katan önemli eşyalar… İster yakın ister yakmayın ama mutlaka duvar ünitenize mumlar ya da şamdanlar yerleştirin.
- Fotoğraf çerçeveleri de yine duvar ünitelerinin demirbaşları arasında yer alıyor. Ancak tavsiyemiz ünitenize klasik bir yaklaşımla düğün fotoğrafınızı değil de çekmiş olduğunuz farklı bir fotoğrafı koyarak daha sanatsal bir duruş sergilemeniz.
- Kitaplar… Kitap evin her yerine yakışan bir aksesuar. Elbette temennimiz herkes için aksesuarın ötesine geçmesi… Ancak yine de aksesuar olarak bile koyulsa evin havası kitaplarla hemen değişiyor ve sıcaklaşıyor. Duvar ünitenize kitap koymayı ihmal etmeyin.
- Çiçekler de yine duvar ünitelerinde görmeye alışkın olduğumuz dekoratif detaylardan biri. Canlı çiçekleri tercih edin ve böylelikle evinizde her mevsim farklı bir hava estirin.
Televizyon Ünitesi Seçimi Nasıl Yapılmalı?
Mekana göre duvar ünitesi hazırlarken de göz önünde bulundurması gereken bazı temel noktalar var: Bunların ilki mekanın büyüklüğü. Küçük bir salonunuz varsa çok büyük bir duvar ünitesiyle salonunuzu boğmayın. Mutlaka boyuta göre bir tasarım tercih edin. Aynı şekilde, küçük mekanlarda fazla obje ve süs eşyası da alan içinde boğulmanıza neden olur. Mümkün olduğu kadar az obje kullanarak daha ferah bir ortam kurgulamalısınız. Bunun yanı sıra duvar üniteniz beklentilerinizi karşılamalı. Her zaman gözünüzün önünde duracak olan bir eşyadan söz ediyorsak mutlaka önce kendi zevkinizi dikkate alın ve karşınızda görmekten keyif aldığınız objeleri duvar ünitenize yerleştirin.
Duvar ünitenizin mobilyalarınızla uyumlu olmasına dikkat edin. Denk gelmiş de almış gibi olsun istemiyorsanız hem mobilyalarınız hem de salonunuzda kullandığınız diğer objelerinizle uyumlu renkler ve süs eşyaları seçmelisiniz.