Boğa Burçlarına Hangi Tür Aydınlatma Hitap Ediyor?

Boğa Burçlarına Hangi Tür Aydınlatma Hitap Ediyor?

Aydınlatma ürünlerinin belirlenmesinde, onların kendi içlerinde yüzlerce seçenek ile çeşitlenmesi kadar dikkat çeken bir durum varsa bu, kesinlikle burçlara göre aydınlatma biçimlerinin değişiyor olmasıdır. Genel aydınlatmadan lokal aydınlatmaya, avizelerden apliklere, sarkıtlardan lambaderlere, masa lambalarından led ışıklara, plafonyerlere kadar değişen ürünler, farklı zevkler ve çeşitlenen mekanlarla bir arada düşünülürse seçim yapmak hayli zorlaşıyor. Buna bir de bireysel tutumlar üzerinde doğrudan etken olan burçlar eklendiğinde, ortaya çıkan tablo uçsuz bucaksız bir hal alıyor.  Öte yandan burçlara göre aydınlatma seçimi yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kabul etmek gerekiyor ki, içinde yaşadığımız çağda her nesnenin bir enerjisi olduğuna ilişkin gösterilen inanç katlanarak artıyor. Bunu destekleyen ve kaynağını astrolojinin karmaşık dünyasından alan açıklamalar da, söz konusu durumun artışının dinamosuna dönüşüyor. Bu açıklamalara uygun seçimler yaparken yalnızca burçların kendilerine has özelliklerine göre hareket edilmesi büyük bir yanlışlık olur. Burçlara ilişkin alanla, dekorasyon tekniklerini ve aydınlatma biçimlerinin her birinin kendi doğaları gereği sahip olduğu özellikleri bir araya getirerek bir harman yapılması şart. Ancak böyle bir harman neticesinde yapılmış bir seçim, ortaya etkili sonuçlar çıkartabilir.

Peki, böyle bir tercih yapabilmek için neler bilinmeli? Burçlara göre aydınlatma biçimleri hangi ayrıntılarda farklılaşıyor? Özellikle boğa burçlarına hangi aydınlatma türleri neden hitap ediyor?

Gelin, hep birlikte göz atalım.

Burçlara Göre Aydınlatma Tercihleri: Boğalar

Genel aydınlatma için boğalar her zaman klasik avize modellerine öncelik veriyorlar. Çünkü boğalar klasik tarzın hiçbir zaman modası geçmeyen, her sezona yakışan çizgilere sahip olduğunu biliyorlar. Her şey değişiyor olsa da klasik tarzın seçkin örneklerinin şıklığına duyulan güven boğalar için değişmiyor. Ve bu konuda onlar, son derece haklılar. Boğalar, diğer burçlara göre aydınlatma trendleri arasından yaptıkları seçimleri çoğunlukla bu bakış açısıyla besliyorlar. Bu durum da, onların her zaman birkaç adım önde olmalarına salık veriyor! Lükse ve ihtişama düşkünlükleriyle tanınan boğalar için taşlı, kimi zaman katlı, parıltılı ve varaklı avizeler çok şık alternatifler! Bu tip tasarımlar görüldükleri an fark ediliyorlar. Boğalar da zaten bunu önemsiyorlar. Çünkü kişisel özellikleri ve baskın karakterleri gereği boğalar böyle yaşamaya alışmış durumdalar.

Öne çıkmak onlar için son derece sıradan bir durum! Dolayısıyla bir kıyas yapıldığında boğalar diğer burçlara göre aydınlatma seçimlerini belirlerken lokal aydınlatma ürünlerine de ağırlık veriyorlar. Bilindiği gibi bir mekanda özel bir köşe, ayrıca öne çıkarılmak isteniyorsa genel aydınlatmanın yanında yer verilen lokal aydınlatma yöntemleri karşımıza çıkıyor. Böylece dekorasyon uygulamaları daha bir göze çarpar hale gelirken, aydınlatma ürünlerinin bu estetik kullanımı da ilgili mekanın şıklığını yükseltiyor.

Detaycılıklarını burçlara göre aydınlatma tercihleri kıyaslarında da fark edilir biçimde ortaya koyan boğalar, yaşam alanlarını hareketlendirmek üzere sarkıtlara da yer açıyorlar. Örneğin salonlarda tam da yemek masasının üzerinde yahut çevresinde tercih edilen sarkıt aydınlatma ürünleri, onların ihtiyaç duyduğu özgün ortamlar yaratma isteğine karşılık veriyorlar. Bu tarz küçük dokunuşlar, boğaların diğer burçlara göre aydınlatma seçeneklerini değerlendirmeleriyle de kendi tarzlarını ortaya koymalarını sağlıyor.

Tüm bunlarla beraber unutulmaması gereken en önemli nokta, seçilen aydınlatma ürününün boyutu ile doğru orantılı olması gereken mekan genişliği. Eğer böyle yapılmazsa, geniş bir mekanda yetersiz bir ışığa yahut dar bir mekanda yoğun ve göz yoran bir ışık miktarına sahip olabilirsiniz. Böyle bir durumda kalmak hem dekorasyonunuzun değerinin düşmesine neden olur hem de teknik açıdan yanlış bir seçim yapmış olursunuz. Değişen zevklere, mekanlara ve benimsenen dekorasyon tarzları ile keskin etkileriyle burçlara göre aydınlatma biçimlerini belirlerken bu oranı mutlaka hesaba katmalısınız.

Ev dekorasyonunuda aydınlatma oldukça önemlidir. Özellikle lüsk yaşam alanlarında bunun farkında daha da varılmaktadır. Ev dekorasyonunda aydınlatmanın önemini ve sizlere vereceğimiz ipuçlarını keşfetmek için şimdi blog makalemizi keşfedin.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.