Lüks Otel Odalarında Kullanılan Mobilyalar

Lüks Otel Odalarında Kullanılan Mobilyalar

Otel odalarında kullanılan mobilyalar otelin genel karakterini, konforunu ve lüksünü belirleyen en önemli etkenlerdendir. Lüks otel odalarında kullanılan mobilyalar, özenle seçilen klasik mobilyalardan oluşmaktadır. Ahşap oyma motifleri, el işçilikleri, özel tasarımı ve altın varağı ile eşsiz mobilya tasarımları kullanılan otel odaları lüks ve eşsiz bir ortam oluşturmaktadır. Peki lüks otel odalarında kullanılan mobilyalar ve çeşitleri nelerdir?

Klasik Koltuk ve Sohbet Takımları

Lüks otel odalarında klasik mobilyalar en çok tercih edilen çeşitlerdendir. Özellikle büyük otel odalarında klasik koltuklar, berjerler ve sohbet takımları kullanılmaktadır. Eşsiz bir şıklık ve konfor sunan klasik mobilyalar Otel odalarındaki lüksün belirleyici etmenlerinden olmaktadır. Klasik koltuk ve sohbet takımları, otel odalarının ölçülerine göre imal edildiği için tasarımsal olarak şık ve uyumlu bir otel odası konsepti oluşturulmaktadır.

Klasik Berjer Modelleri

Lüks ve klasik otel odalarında kullanılan mobilyalar ve koltuk takımları ile uyumlu, aynı tarzda ve kalitede klasik berjerler tercih edilmektedir. Koltuk takımlarının tercih edilmediği daha ufak otel odalarında klasik berjerler bulunmaktadır. Bu klasik berjerler daha küçük odalarda klasik konsepti daha kolay oluşturmanızı sağlayacak en önemli mobilya çeşitlerinden olmaktadır.

Klasik Orta Sehpa ve Yan Sehpalar

Genellikle 2 odalı veya geniş otel odalarında klasik orta sehpa ve klasik yan sehpalar kullanılmaktadır. Bu yan sehpalar hem tasarım hem işlevselliği ile tercih edilmeli, oteldeki lüksü ve konforu arttıracaktır. Otel odalarındaki mobilyaların çeşitliliğinin ve kalitesinin artması doğal olarak yaşam alanlarındaki lüksü ve şıklığı arttıracak, otel misafirlerini mutlu edecektir.

Ahşap Oyma Motifli Yatak Odaları

Farklı tasarım ve konseptlere sahip birçok ahşap yatak odası modeli bulunmaktadır. Lüks otel odalarında yatak odaları en belirleyici mobilyalardandır. Klasik ve ahşap oyma motifli yatak odaları otel misafirlerini memnun edecek ve konforunu en üst düzeyde tutmasını sağlayacaktır. Yatak odalarında kullanılan ahşap mobilyalar, konforlu yataklar, varaklı yatak başlıkları, klasik sehpalar ile sıcak ve lüks ev ortamı yakalanmakta ve otel misafirlerini kendi ev ortamında hissettirme imkânı sunulmaktadır.

Klasik ve Lüks Otel Banyoları

Klasik ve lüks banyolarda kullanılan klasik mobilyalar, lüks duşa kabin veya küvet, ferah tasarlanmış banyo tasarımı ile ferah ve şık banyo tasarımları oluşturulmaktadır. Lüks denilince otel banyolarındaki lavabo, duşa kabin, küvet ve banyo mobilyaları tasarım ve kullanışlılık önemlidir. Klasik banyo dolapları ile otel odasındaki genel konsept tamamlanması amaçlanmakta ve oda bütününde bir uyum sağlanmaktadır.

Lüks Aksesuar ve İşlevsel Eşyalar

Otel odalarında lüks seviyesini arttırmak amacıyla birçok aksesuar modeli bulunmaktadır. Dresuar modelleri, avizeler, biblo, portmanto gibi birçok farklı mobilya ve aksesuar modelleri bulunmaktadır. Lüks aksesuarlar hem kullanışlı yapısı hem de şık bir atmosfer oluşturduğundan dolayı şık ve lüks bir konsept oluşturacaksınız.

Otel Odalarında Kullanılan Klasik Avizeler

Otel odalarında kullanılan aydınlatmalar, abajur, lambader, aplik ve avizelerden oluşmaktadır. Otel odalarının konseptlerine göre avize aydınlatma ürünlerinin farklı modelleri tercih edilmektedir. Lüks otel odalarında klasik avize modelleri tercih edilmelidir. Klasik avizeler kristal taşlı, kollu ve mumlu olmak üzere metalden ve klasik ahşaptan üretilen modelleri mevcuttur. Özellikle kristal taşlı avizeleri seçerken taşların orijinal ve kaliteli olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kristal taşlı avizeler, kristallerdeki ışık kırılımlarından dolayı otel odasında renkli ve kristal renk kırımları hoş bir ortam oluşturarak, otel odasındaki lüks ve hoş havayı destekleyecektir.

Lüks otel odalarında klasik mobilyaların kullanımının yanında, konforu daha üst düzeye çıkartacak eşyalar da kullanılmaktadır. Jakuzi, sınırsız minibar, geniş bir balkonlu oda, akıllı tv gibi lüks seviyesini arttıracak birçok eşya kullanılabilir. Ancak otel odalarındaki asıl lüks ve kalitedeki çıtayı klasik mobilyalar belirlemektedir. 




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.