Lüks Mekanların Dekorasyon Tamamlayıcısı Klasik Kapılar

Lüks Mekanların Dekorasyon Tamamlayıcısı Klasik Kapılar

Lüks bir yaşam alanında şık bir konsept oluşturmak için tüm detayların aynı tasarım ve dekorasyona sahip olması gerekmektedir. Lüks mekanlarda etkileyici konsepti destekleyen unsurların başında klasik kapı modelleri de gelmektedir. Bir mekâna girişte ilk dikkat çeken unsur kapılar olmaktadır. Klasik kapı modelleri şık yaşam alanlarında vazgeçilmez mobilyaların başında gelmektedir. Hele ki dekorasyonunda klasik bir konsepti oluşturmak isteyen kullanıcılar bu ahşap kapı modelleri arasından yaşam alanlarında oluşturmak istediği tasarıma uygun bir model seçmelidir. Klasik kapıların bakımı, yaşam alanlarında kullanımı, model seçimi nasıl olmalıdır?

Lüks Kapı Modelleri

Klasik ve lüks bir kapı seçecek kullanıcılar için birçok farklı model bulunmaktadır. Klasik kapılar farklı tasarım, ölçü, renk, oyma motifi, varağı gibi farklı tasarımlarda üretilmektedir. Bununla birlikte kapıların mekanlara göre tasarımları da farklılık göstermektedir. Özellikle klasik kapıların kullanıldığı mekân hatta coğrafyaya bağlı olarak özel güçlendirmeler uygulanarak kapının aşınmalara karşı dayanıklılığın arttırılması gerekmektedir.

Salon Kapıları

Lüks salonların kapıları salonların kapı ölçülerine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle ortamda kullanılacak mobilyalar ile uyumlu olmasının yanında daha ferah yaşam alanları oluşturmak adına camlı kapı modelleri de tercih edilebilmektedir. Salonlarda genellikle buzlu camlı kapılar, ya da geniş ahşap oyma motifli klasik kapılar kullanılmaktadır. Bu kapılar yapıları ve ahşabın kalınlığı ile ses yalıtımını sağlarken üst düzet ısı yalıtımında da yararlı olmaktadır. Salon kapıları oldukça sık kullanıldığı için dayanıklılığı yüksek ölçülerinin doğru ayarlanması gereken kapı modellerinden oluşmaktadır.

Klasik Tuvalet Kapıları

Tuvalet banyo kapıları diğer odalardaki kapılara oranda daha farklı yapıda gelmektedir. Genellikle Amerikan tarz kapı modelleri olduğu gibi buzlu camlı kapılar da içeride ışığın yanıp yanmadığı hakkında fikir vermek adına kullanılabilmektedir. Tuvalet kapıları nemli mekanların kapıları olduğu için suya ve rutubete bağlı olarak çürümelere karşı dayanıklı olarak üretilmektedir. Banyo ve tuvalette oluşabilecek buhar nedeniyle zaman içerisinde çürüme ve kabarma yapabilen ahşap kapılar, dayanıklılığı arttıracak özel maddeler ile de yalıtımı güçlendirilmektedir. Genellikle daha sade kapı modellerinin tercih edildiği klasik tuvalet kapıları zaman içerisinde renk solmaları yaşayabileceği için daha sade modellerin tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

Klasik Dış Kapılar

Lüks konutlarda tercih edilen klasik dış kapılar, konuklarınızı karşılayan ve evin genel dekorasyonu hakkında ilk izlenimi sağlayan önemli bir dekorasyon tamamlayıcısıdır. Klasik dış kapılar yapıları gereği sağlam ve güvenilir bir yapıda yaşam mekanlarınızı korumaktadır. Özellikle çelik ile güçlendirilen klasik dış kapılar ahşap ve çeliğin birleşimi ile tam bir güvenlik sunuyor. Yeni teknoloji kilit mekanizması ile de güvenliğinizi güvence altına alan bu kapılara yaşam alanınızı gözünüzü kapatarak teslim edebilirsiniz.

Özel Ölçülerde Klasik Kapılar

Klasik kapılar tüm klasik mobilyalarda olduğu gibi kullanıcıların mekanlarına ve dekorasyonlarına bağlı olarak özel ölçü ve renk seçenekleri ile üretilmektedir. Yaşam alanlarında kullanılacağı alana kapının monte edilebilmesi için tamamen özel ölçülerde üretilmektedir. Özel ölçü klasik kapı modelleri kullanıcılar için yeniden imal edilirken ilk ve tek olarak kullanıcısına ve yaşam alanına uygun olarak imal edilip kullanılacağı alana adapta edilmektedir.

Lüks kapılar genel tasarımı tamamlayan mobilyalardan oluşmaktadır. Yaşam alanındaki klasik mobilyalar ile kapıların uyumu, yer ve duvar döşemelerinin bir arada aynı konsepte hizmet eden modelde olmalıdır. 




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.