Klasik Koltuk Takımları Hangi Renk Olmalı?

Klasik Koltuk Takımları Hangi Renk Olmalı?

Klasik koltukları seçerken bu aşamada en çok hassas olunan noktalardan biri de renklerdir. Klasik koltuklar genelde kesim aşamasında, işlem anında, üretim aşamasındaki malzemelerinde kısacası bütün tasarım özellikleriyle birlikte en çok renkler ön planda tutularak tercih edilir. En sonunda tercihlerde belirleyici olan etken yine renkler olur.

Klasik koltuk seçiminde en çok ön planda tutulan renk kahverengidir. Toprak ve kahve tonlarının krem rengi ile yumuşatılarak uyum sağladığı mobilyalar daha çok tercih edilir. Siyah, beyaz, altın ve gümüş renkleri klasik koltuklar da akıllarda daha çok tutulan renkler arasındadır. Ayrıca adaçayı yeşili ile gümüş tonları, pastel tonlarla birleştiğinde de sezonun trenleri içerisinde ön plana çıkabilir.

Klasik Koltuk Takımı Alırken Bunları Göz Ardı Etmeyin!

Klasik koltuk takımları alınırken dikkat edilen ilk nokta renklerdir. Ancak işin estetik kısmından çok dikkat edilmesi gereken bir de kaliteli olma kısmı vardır. Bu nedenle koltuk takımı alırken aşağıda bahsedilenler göz ardı edilmemelidir.

Garanti Süresi

Garanti süresi, koltuk modelleri için oldukça önemlidir. Malın teslim alınma tarihinden itibaren başlayan garantiler toplamda 2 yılı kapsar. Malın bütün parçaları bu süre içerisinde garantiye dahil edilir. Ancak garantinin neyi kapsadığına ve ne gibi durumları karşıladığına dikkat edilmelidir.

Koltuklardaki Sünger

Koltuk modellerinde süngerler konfor açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle nasıl bir sünger kullanıldığına dikkat edilmelidir.

Koltuklarda oturum minderleri iki tipte olur:

  1. Süngerli oturum minderleri: Türkiye içerisinde çoğu koltuk modellerinde oturum için genelde sünger kullanılır. Elastik bir yapısı olan sünger, dağılmaz ve oturumu homojen olur. Koltuk üzerinde oturumun kalitesini ise etkileyen unsurlar vardır. Bunlar:
  • Yoğunluğu,
  • Ünger kalınlığı,
  • Sünger tipi,
  • Kullanılan elyaf miktarı belirler.

Yoğunluk (Dansite, DNS olarak da geçer): Bir m3 içinde bulunan malzeme miktarını kg cinsinden belirtir. Oturum minderlerinde işlenen süngerler 28 DNS'den başlayıp 40 DNS'ye kadar değişim gösterir. Süngerin DNS'si ne kadar yüksek olursa ömrü o kadar uzun olur. Örneğin, 28 DNS bir sünger bir senelik bir oturum sonrasında kalıcı bir şekilde 2-3 cm incelme gösterirken, 35 DNS'lik bir sünger her zaman daha uzun süre formunu korur.

Kalınlık: İdeal bir koltuk için ortalama 13 cm sünger kalınlığı kullanılmalıdır. Bazı koltuklarda minderler seyyar bulunmadığı için sünger kalınlığı görüldüğünde anlaşılmayabilir. Bu tip koltuk takımı fiyatları ekonomik gelirse büyük ihtimalle süngerler çok incedir. Kalınlığı az olan bir süngerin 15 dakikalık bir oturumda vücut ağrısı yaşatması oldukça mümkündür.

Tip: HR, Soft gibi tipler bulunmaktadır.

HR (High Resilience): Elastikiyeti yüksek süngerleri ifade eder. HR süngerlere oturuluduğunda konforlu bir his verir, kalkıldığında da formu hızlı bir şekilde toparlanır. Koltuk kalitesini artıran bir faktördür.

Soft: Süngerin yumuşaklığını ayarlar. Aynı DNS’lerde soft olan sünger daha yumuşak olur.

Odanızdaki Diğer Eşyaların Koltuklarınızla Uyumu

Dekorasyonun en temel parçası olan koltukların tercihinin sonrasında aksesuarların da uyumu en can alıcı nokta olarak görülebilir. Harika bir koltuk takımı seçiminin ardından uyumsuz görünen aksesuarlar mobilyanızın görünümünü etkiler.

Örneğin bordo ve altın renklerin kullanıldığı bir koltuk takımının aksesuarı olarak gümüş renkli aksesuarları ağırlıklı kullanmak büyük bir hata olacaktır.

Odanızın Büyüklüğü

Oturma odası ya da salon için koltuk takımı alınacaksa bu takımın kaç kanepe ya da berjerden oluşması gerektiği belirlenmelidir. Bu soru ailenizdeki kişi ile orantılı gibi gözükse de odanızın büyüklüğü ile de ilgilidir. Böylelikle yeni evlenen ya da yeni eve taşınanlar için bir oturma grubu almaya karar verilecekse evin genişliği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Örneğin odanın büyüklüğüne göre zevklerinize uygun seçebileceğiniz klasik modeller içerisinde oymalı koltuk takımı, saray tipi koltuk takımı, Osmanlı koltuk takımı sayesinde daha görkemli bir oda oluşturabilirsiniz.

Renk Uyumu

Ev dekorasyonlarında ana tema olan koltuk mobilyaları için dışarıdan gelen yorumlara herkes dikkat eder. Çünkü bu odalarda dış dünyaya açılan kapılar vardır. Evlerin görücüye çıktığı yerler oturma gruplarının olduğu alanlardır. Tüm bu alanlar için herkesten fikir alınır. Bunun nedeni uygun olan seçimleri yapmayı kolaylaştırmaktır. En çok da dikkat edilen konur renklerdir. Renk uyumu hem salonda koltuk ve berjer arasında önem taşır hem de odanın bütünüyle ayrı bir uyum ister. Bu nedenle ambiyansın güzel oluşturulması için renkler de oldukça önemlidir.

Evinize Uygun Özel Ölçülü Klasik Koltuk Takımları Asortie’de!

Son zamanlarda adını sık sık duymaya başladığınız yeni modern mobilyaların gözdesi Asortie Mobilya’da yeni koltuk takımlarına göz atmadan geçmek olmaz. Kişilerin zevk ve tercihlerine göre uyum sağlamanın yanı sıra sportif takılmayı yaşam alanlarına yansıtmak isteyenler için Asortie Mobilya koltuk takımları yanınızda!

Tarzınızı yansıtan spor ve şık görünümlü işlevsel parçaları ile özel tasarım koltuk modelleri sayesinde yaşadığınız alanın enerjisini yükseltecek şahane bir seçimi burada yapabilirsiniz.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.