Ofisinizi Evinize Taşıyın: Home Office İçin Harika Fikirler
Çalışma ortamının iyi bir şekilde dekore edilmesi ister evde olsun ister iş yerinde olsun çalışanların performanslarını arttırmada çok önemli bir roller oynmaktadır. Çalışanların üretkenliği üzerinde olumlu etki yapan her şey onların sağlık ve zindelikleri üzerinde de olumlu etkiler yapar. O sebepten ötürü sizlerle birlikte bir ofis tasarımı nasıl olmalı ve ofisinizi eve taşıyabilmenin kilit noktaları nelerdir, bunları konuşacağız.
Ofisi eve taşımanın gereklilikleri
Her sabah erkenden uyan, hazırlan, şehir trafiği eşliğinde işe ulaşmaya çabala, belirli bir saat aralığında çalış, işten çık ve evin yolunu tut. Ne kadarda uzun ve yorucu bir şey gibi duruyor öyle değil mi? İşte, tam da bu nedenle home ofis çalışma şekli gün geçtikçe pek çok çalışan ve işletme tarafından daha çok tercih ediliyor. Peki, home ofis ne anlama geliyor ve home ofis için evimizde ne gibi dekorasyonlar oluşturmamız gerekiyor?
Home ofisin (Home office) anlamı kısaca evden çalışma, yani çalışma hayatınızı eve taşımak anlamına gelmektedir. Genellikle yazılımcılar, tasarımcılar, mimarlar, metin yazarları gibi evden çalışmaya uygun meslekleri olanlar ofis ortamını eve taşıyabilir ve evden freelance olarak (herhangi bir iş yerine bağlı olmadan, serbest bir şekilde) çalışabilmektedirler. Boşu boşuna iş yerine kadar yürümek zorunda kalmaz ve evden mail veya ve benzeri sosyal medya hesapları üzerinden çalışmalarını sunarlar. Bu sebeple evde bir çalışma ortamının olması oldukça şart bir seçenek haline gelmektedir. Fakat kimi zaman bireyler bir home office dekorasyonu için gerekli olan tasarımı bir araya getirmekte zorlanabiliyorlar. Bu sebeple bizde yardımcı olmak amacıyla bir home office tasarımı ve fikirleri hakkında olması gerekenlerin altını çizeceğiz.
Öncelikle kendi evinizde bir çalışma odası belirlemeniz eğer odanız yok ise bir çalışma alanı belirlemelisiniz. Çalışma odası için ayırabileceğiniz hali hazırda kullanabileceğiniz bir odanız zaten varsa bu mükemmel bir haber. Tabii çalışma odası olarak kullanabileceğiniz bir alan yoksa bu da sorun değil. Çünkü evinizin oturma odası, yatak odası gibi noktalarında da kendinize çalışmak için uygun bir alan yaratabilmeniz oldukça mümkün. Burada önemli olan, çalışma alanı dekorasyon fikirlerini ve diğer önerilerimizi dikkate alıp bu doğrultuda bir uygulamayı hayata geçirmek.
Öncelikle gösterişten uzak durmalısınız. Aksi takdirde bu sizin çalışmanıza engel olacak ve dikkatinizi başka uğraşlar üzerine çekecektir. Bu nedenle mobilya ve dekoratif ürün kullanımında abartıdan kaçınmamızda fayda vardır. Çalışma masanız ve koltuk seçiminizde dikkat etmeniz gereken şey konforlu olmasıdır. Üzerinde belki de saatler harcayacağınız bu mobilyaların rahat olması oldukça önemli. Daha sonra eşyalarınızı, kitaplarınızı daha düzenli tutabileceğiniz ve karışıklıktan uzak tutacak bir kitaplık edinmelisiniz. Bu sayede aradığınız bir evrak veya dosyayı kolaylıkla bulabilecek aramak zorunda kalmayacaksınız.
Çalışma alanınızın olabildiğince sade olması gerekmektedir. Bu nedenle yukarıda bahsettiğimiz üzere hem tercih edeceğiniz mobilyalarda hem de dekoratif ürünlerde olabildiğince sade tasarımlara sahip ve özellikle yeterli sayıda ürün almalısınız. Bu sayede dikkatinizi başka yöne çekecek herhangi bir kargaşadan uzak kalmış olacaksınız. Çünkü kalabalık bir oda, alanın dağınık olduğu algısını yaratabilir ve dikkatinizi toplamak konusunda önünüzde engel oluşturabilir.
Bir diğer konu ise evinizde bir ofis tasarımı oluşturuken olabildiğince renkler ve aydınlatmaların kullanımına özen gösterin. Renklerin oluşturabileceği etkilere güvenin ve seçimlerinizi bu doğrultuda yapın. Aydınlatmalar ise çalışma verimiyle doğrudan ilgili bir konudur. Bu nedenle çalışma masanızı gün ışığı alabilecek bir noktaya yerleştirmeniz oldukça önemli. Akşam saatlerinde ise elbette tavan aydınlatmasından yararlanacağınız bir tasarıma yönelmelisiniz.
İlgi çekici yaşam alanları oluşturmak için fikir almak isteyebilirsiniz. Peki pinterestteki evler gibi konseptler oluşturmanın ipuçları neler? İşte blog yazımızda tüm ayrıntıları ile ele alıyoruz.