Country Banyo Mobilyaları ile Doğal Yaşam Alanları Oluşturun

Country Banyo Mobilyaları ile Doğal Yaşam Alanları Oluşturun

Banyolar hayatımızın belki de en önemli mekanları arasında yer alıyor. Rahatladığımız, dinlendiğimiz, kendimizi özel hissettiğimiz yerler evlerimizin banyoları oluyor… Suyun rahatlatıcı etkisini sonuna kadar hissetmek için banyoların hem özel bir şekilde dekore edilmesi hem de biraz kişiselleştirilmesi gerekiyor. Country banyo mobilyalarıyla daha kişisel, daha doğal banyolar dizayn etmek mümkün oluyor.

Tarihten bugüne kadar şöyle bir bakarsanız banyonun insan yaşamında nasıl bir önemi ve etkisi olduğunu anlayabilirsiniz. Antik banyolar, Roma hamamları, Osmanlı hamam ritüelleri, Kleopatra’nın süt banyoları derken banyoya dair gerek yapı örnekleri gerekse ritüelleri çoğaltmak mümkün. Bu da gösteriyor ki banyolar insanoğlunun hayatında hep merkezde yer almış. Peki, şimdilerde evlerimizde neden geri planda kalıyor? Siz banyonuzu daha keyifli bir alana dönüştürün diye bizim bazı önerilerimiz var!

Country Banyo Mobilyalarıyla Banyoya Doğallığı Taşıyın

Son yıllarda banyo tasarımlarında country banyo mobilyaları çok fazla tercih ediliyor. Bunun en önemli nedeni ise country tarzın yaydığı doğallık hissi. Kır yaşamını, doğayı ve natürelliği temsil eden country dekorasyon tarzı, banyolara hem çok yakışıyor hem de hijyenin daha öne çıktığı bu alanlarda temizlik hissini köpürtüyor. Country banyo dolapları ve tarza uygun tekstil ürünleriyle rahatlatıcı bir banyo kurgulamak mümkün oluyor.

Hoş Görünmeyen Detayları Gizleyin

Ne kadar şık dizayn etmiş olursanız olun eğer sıhhi tesisat parçaları görünüyorsa banyoda estetik bir ortam kurgulamanız pek mümkün değil. Çıkarılabilen panellere sahip, su borularını saklayabilen raf veya dolap sistemlerini tercih etmeniz önemli. Böylelikle daha şık ve ferah bir banyoyu da garantilemiş olursunuz. Aynı zamanda banyodaki depolama alanınızı da arttırabilirsiniz.

Işıklı Banyo Keyfi

Kısa bir süre öncesine kadar banyolar evlerin çok büyük bir kısmının en küçük ve en karanlık bölümlerini oluşturuyordu. Artık öyle değil. Özellikle yeni yapılarda banyolar çok daha geniş, ferah ve ışıklı alanlar olarak planlanıyor. Ancak binanız eskiyse banyonuzda karanlığa mahkum kalmanıza da gerek yok. Işıklandırmanızı kendiniz yapabilir ve hem şık hem romantik hem de istediğiniz gibi ayarlanabilen bir ışıklı banyo ortamı yaratabilirsiniz.

Renklerle Sakinleşin

Country dekorasyon tarzının en önemli özelliklerinden biri sakinleştirici bir etkisinin olması çünkü doğadan ilham alıyor. Bu bağlamda bu tarzda sakinleştirici renkler de ön plana çıkıyor. Banyoların rahatlama, dinlenme ve stres atma alanları olduğun düşünürsek country banyo mobilyaları ve pastel renkler tüm bunlara hizmet ediyor diyebiliriz.

Banyoyu Şıklaştıran Detaylar

Banyolar ev dekorasyonunda daha önemli bir role sahip oldukça kullanılan ürünler de çeşitleniyor. İşte daha şık banyolar için yapmanız gereken özel dokunuşlar:

Yüksek dolaplar küçük banyoların kurtarıcısı oluyor. Böylece hem daha fazla eşyanızı depolamış olursunuz hem de banyoda alandan kazanmış olursunuz.Havlu askısını iki katlı olarak tercih edebilirsiniz. Böylelikle el havlunuzu asmanızın yanı sıra diğer havlularınıza da yer açmış olursunuz.

Lavabo altı dolabı bir banyo için oldukça önemli mobilyalardan biri. Bir türlü nereye koyacağınızı bilemediğiniz temizlik malzemelerinizi rahatlıkla lavabo altı dolabında muhafaza edebilirsiniz.Banyoda aksesuarların şıklığı desenleri kadar seçilen malzemeyle de bağdaşıyor. Özellikle seramik aksesuarlar tercih ederek banyonuzu daha şık hale getirebilirsiniz. Seramik sabunluk ve seramik çöp kovası banyonuzu çok daha estetik gösterebiliyor.

Detayları unutmayın. Estetik kadar pratik kullanım da oldukça önemli ve bu pratikliği detaylara dikkat ederek sağlayabilirsiniz. Prizler, düzenleyiciler, büyüteçli aynalar, dolap içi lambalar banyolarda hem estetik bir görünüm sağlıyor hem de birçok probleme çözüm sağlıyor.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.