Altın Varaklı Mobilya Modellerinin Özellikleri

Altın Varaklı Mobilya Modellerinin Özellikleri

Altın, yaşam alanlarında lüksü vurgulayan yıllardır gözde ve en önemli maden olarak günümüze kadar uzanan doğal maden olma özelliğini taşımaktadır. Lüks denilince akla ilk gelen altın madeni insanların yaşam alanlarına da girmiştir. Altın takı, mücevher gibi alanlarda yıllardır kullanılsa da insanların para gibi zenginliklerini sembolize eden eşyalarda da kullanılmıştır. Zengin ve gelişmiş uygarlıklar, imparatorluklarda da zenginlik algısı sağlayan altın mücevher olmasının yanı sıra, kral tahtlarını da süslemiştir. Zaman içerisinde artan teknoloji ve yeni teknikler ile yaşam alanlarımızın içerisinde yer alan mobilyalarımızı süsleyen altın, varak yapısı ile daha kullanışlı bir hale getirilmiştir. Altın varağın üretilmesi ile birlikte mobilyalara uygulanması daha kolay olan bir hal sağlanmıştır. İnce yapıları ile gramaj olarak daha hafif altınların kullanıma sunulması ile maliyeti düşen varaklar lüks yaşam alanlarını desteklemesi için daha sık kullanılmaya başlanmıştır. Altın varaklar ince ancak bir o kadar da etkili yapısıyla kullanıldığı alanda mükemmel bir etki oluşturmaktadır. Özellikle ahşabın oyma motiflerinde cila niyetine kullanılmaktadır.

Altın Varaklı Mobilyaların Özellikleri Nelerdir?

Altın varaklı mobilyalar en şık yaşam alanlarında kullanılması için tasarlanan lüks mobilya modellerinden oluşmaktadır. Mobilyalar bir evin dekorasyonunu oluşturan en temel konsept oluşturucuların başında gelmektedir. Koltuk takımları, yemek odası takımları ve yatak odası takımları gibi evde kullanıldığında ve evin genel konseptini belirleyen mobilyalarda kullanılan altın varak cilası lüks ve ihtişam algısını sağlayan en önemli etmenlerin başında gelmektedir. Lüks ve görkemli bir tasarımı desteklemesi için ahşap oyma motifleri ile tasarlanan mobilyalar tüm görenlerin beğenisini kazanmaktadır. Bu ahşap oyma motifli lüks mobilyalar, altın varak ile bezenince daha da göz alıcı bir tasarımı sağlamaktadır.

Altın varak lüks algısını sağlaması ile lüks yaşam alanlarında tercih edilen mobilyalarda cila olarak kullanılarak göz alıcı mobilyalar oluşturmaktadır.

Altın varaklı mobilyaların ahşap oyma motifleri tamamen varak ile bezenerek göz alıcı bir konsept ve tasarım oluşturulmaktadır.

Yaprak altın varak kullanılarak tasarlanan mobilyaların yerine direkt ham altın kaplama da kullanılabilmektedir. Ancak ham altın ağırlığının daha fazla olmasından dolayı mobilyaların maliyetlerini arttırmaktadır. Bu sebeple birçok kişi tarafından daha hafif olan gerçek altın varaklar kullanılmaktadır.

Altın varak kullanılan mobilyaların bazıları yapay altın varak kullanılmaktadır. Gerçek altın varak ile yapay altın varak arasındaki farkı anlamak kimi zaman zor olmaktadır. Altın varaklı bir mobilya satın alırken güvendiğiniz mobilya firmalarından alışveriş gerçekleştirmeniz yararınıza olacaktır. Asortie mobilya tüm mobilyalarında tamamen garantili ve belgeli altın varak kullanarak mükemmel hizmetini garanti altına almaktadır.

Altın Varaklı Koltuk Takımları

Altın varağın kullanılarak şık yaşam alanları oluşturulmasını sağlayan klasik ve lüks koltuk takımları kullanıldığı alana değer katmaktadır. Altının mobilyaya maddi olarak kattığı değerin yanında tasarımındaki eşsizliği sağlaması da manevi ve tasarımsal olarak göz doldurması ile beğenileri kazanıyor.

Koltuk takımının ahşap oyma motiflerinde tercih edilen altın varak şık ve etkileyici bir konsept oluşturmayı sağlıyor. Oyma motiflerin eşsiz tasarımını daha da ön plana çıkartan varak yapısı ile göz alıcı bir tasarım oluşturuyor.

Altın Varaklı Yemek Odası Takımı

Altın varağın kullanıldığı bir diğer mobilya ise yemek odası takımları olmaktadır. Altın varaklı yemek odası takımlarında kullanılan varaklar daha geniş alanlarda kullanılacağı için mobilyanın maliyetini de kullanılan altın varağın ağırlığı ve sayısı ile doğru orantılı olarak artmaktadır. Yemek odası takımında yer alan yemek masası, konsol ve vitrin gibi ahşap kısımları daha fazla gözüken ve genel tasarımı oluşturan mobilyalarda altın varak kendisini daha fazla göstermektedir. 




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.