MPS Hastalarına Özel Mutfak Dekorasyonu

MPS Hastalarına Özel Mutfak Dekorasyonu

MPS hastalarına özel mutfak dekorasyonu nasıl olmalı? MPS hastalarının ev düzenlemesinde mutfak konsepti nasıl olmalıdır? MPS hastaları, genellikle kısa boylu yapıları ile bilinmektedir. Özellikle ev dekorasyonunda kısa boylu kullanıcıların yaşam alanlarını nasıl dizayn etmeleri, yaşam alanlarında kendilerinin işlerini kolaylaştıracak önemli düzenlemeler yapmaları gerektiklerine değinerek Asortie mobilya olarak farkındalık oluşturmaya çalışacağız.

Ev dekorasyonu ve mobilyaları genellikle yer yüzünde yaşayan insan boy ortalaması baz alınarak tasarlanmaktadır. Ancak bu ortalamanın çok üzerinde ya da çok altında olan kullanıcılar da bulunmaktadır. Kısa boylu kullanıcılar yaşam alanlarında daha rahat bir kullanım sağlamak ve günlük yaşamında, özellikle evlerini kendilerine göre dekore etmek ve dizayn etmek isteyebilmektedir. Peki kısa boylu kullanıcılar en çok zorlandıkları mutfakları nasıl dizayn edebilir?

Mutfak Tezgâh ve Dolapların Ölçüleri

Genellikle tezgah ve dolaplar yerden belirli yüksekliklerde tasarlanmaktadır. Ancak kısa kullanıcılar için bu ölçüler onların kolay kullanımına göre yeniden dizayn edilebilir ve kişiye özel olarak imal edilmelidir. Kişinin hangi ölçülerde rahatlıkla kullanabildiği saptanmalı ve bu doğrultuda tezgah ölçüleri belirlenmelidir.

Tezgahların hemen üzerlerinde yer alan mutfak dolapları da yine kullanıcıların rahat erişebileceği bir ölçüde olmalı ya da tezgâh altındaki dolapların, daha işlevsel bir tasarım ile imal edilmesi gerekmektedir. Genellikle mutfaklarda tezgâh altı dolaplar, az işlevselliğe sahip, büyük kavanoz, tencere gibi erzak saklama alanları olması için tasarlanmıştır. Ancak daha kısa boya sahip kullanıcılar için tezgâh altı dolaplar, mutfak dolabı rafları şeklinde oluşturulabilir. Böylece daha kolay bir kullanım imkânı sunulmaktadır.

Mutfaklarda Genel Dizayn Önerileri

Evlerinde tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan kullanıcılar ise, tezgâha yakınlaşabilmesi için çıkıntılı tasarım kullanılmalıdır. Böylece sandalye tezgâhın altına girerek daha kolay şekilde işlerini gerçekleştirebilmektedir.

Mutfakta mutlaka anahtar ve prizlerin yukarıda ve erişilemeyecek ölçülerde değil, kullanıcının boy ölçülerine uygun el mesafesine konumlandırılması gerekmektedir. Son zamanlarda günümüzde prizler zaten zemine yakın konumlandırıldıklarından bu problem ortadan kalkacaktır. Ancak ışık anahtarlarının da bu prizlerin yanında konumlandırılması daha işlevsel olacaktır. Kullanıcı isterse dizi, ayağı ile bile ışığı kapatabilmelidir.

Her odada olduğu gibi mutfaklarda da halı kullanım ihtiyacı bulunmaktadır. Bu halıların özellikle denge bozmaması adına kaymayan özel yapıda tercih edilmesi oldukça yararlı olacaktır. Yürüme problemi yaşayan ya da tekerlekli sandalye kullanan kullanıcılar için, halıların toplanmaması ve sürüşe engel çıkartmayacak yapıda tercih edilmelidir.

Mutfak Araç Gereçleri

Mutfak araç gereçlerinde de özelleştirmenin olması gerekmektedir. Her kullanıcının kendi vücud yapısına bağlı olarak özel ölçülerde mutfak araç gereçleri üretilebilmektedir. Tencere, çatal, bıçak, servislikler gibi kullanıcının vücud ölçüleri ile uyumlu özel olarak üretilmiş eşyaların tercih edilmesi doğru seçim olacaktır.

MPS hastalarının yaşam alanlarında mutfağın dışında diğer odalarda ve mobilyalarda da onlarca düzenleme gerçekleştirilmektedir. Koltuk takımları, yatak odaları, banyolar ve antreler ve yaşam alanlarında diğer tüm eşyaların kullanıcılara özel olarak dizayn edilmesi gerekmektedir.

Mutfak mobilyalarında doğru stil masko mobilyada. Masko mobilya mutfak modelleri ile ilgili hazırladığımız blog makalemizi keşfedin.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.