Ev Dekorasyonunda Farklı Desenleri Bir Arada Kullanma Tüyoları

Ev Dekorasyonunda Farklı Desenleri Bir Arada Kullanma Tüyoları

Ev dekorasyonunda farklı renk ve desen kullanımı çoğu ev sahibinin çekindiği konular arasındadır. Enerjik ve renkli tasarımları kendi evlerinde uygulama konusunda yeterli cesarete sahip olamayanlar, tercihlerini daha tekdüze tasarımlardan yana kullanabilir. Ancak farklı desen ve renkleri n ev dekorasyonunda doğru kullanımını bilirseniz, dergilerde hayran kaldığınız dekorasyon stillerine siz de sahip olabilirsiniz!

Renk Kullanımında Dikkat Edilecek Püf Noktalar

Perde, halı, mobilya ve döşeme rengi seçiminde dikkat edeceğiniz bazı püf noktalar sayesinde hayal ettiğiniz dekorasyona kavuşabilirsiniz. Eğer klasik ev dekorasyonu için sıcak tonlar kullanmak istiyorsanız döşemede kullanmak istediğiniz rengi dekorasyonunuzun ana rengi olarak belirleyin. Daha sonrasında perde ve aksesuar seçimi için kullanacağınız renkler sizin yardımcı renkleriniz olacak. Seçtiğiniz ana rengin, yardımcı renklerden en az biriyle kontrast oluşturması gerektiğini unutmamalısınız.

Klasik ev dekorasyonu ile modern hatları birleştirmek istiyorsanız soft tonları tercih edebilir, ana renklerin iddialı yapısından ziyade üçüncül renkleri kullanabilirsiniz. Üçüncül renkler farklı tonlarla kombinasyon yapmanıza daha çok olanak tanıyacak, desen kullanımında da sizi zorlamayacaktır.

Farklı Desenleri Kullanmaya Cesaret Edin!

Özellikle salon dekorasyonunda tercih edeceğiniz döşeme kumaşı desenli ise, onu destekleyecek stile sahip desenleri tercih etmeye özen göstermeli, onunla yarışacak desenlerden uzak durmalısınız. Desenli kumaşlarla birlikte kullanılabilecek seçenekler genelde pie, pull ve balıksırtı desenleridir. Ev dekorasyonunda desen kullanımı doğru olarak yapıldığında sonuç oldukça etkileyici olacaktır.

Farklı desenleri bir arada kullanmanın en pratik yolu renklerden yola çıkmaktır. Ana desenin içerisinde yer alan rengi evdeki aksesuarlarda ve yaşam alanının genelinde kullanmak göze hoş gelen, estetik alanlar yaratılmasını sağlar. Ancak tekdüze görüntüden kaçınmak ve zaman zaman kontrast renkler eklemek mekana canlılık katacaktır.

Evinizde farklı desenleri bir arada kullanmak için deneyebileceğiniz bir diğer yol da aynı tarza sahip desenleri farklı ölçülerde kullanmaktır. Seçtiğiniz tarzdaki desenleri farklı boyutlarda kullanmak alanın daha küçük gözükmesine neden olabilir ancak bazı klasik ve modern ev dekorasyonunda tercih edilen seçenekler arasındadır.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.