Yatak Odalarınızda Kırmızıya Yer Açın

Yatak Odalarınızda Kırmızıya Yer Açın

Evin en özel köşesi şüphesiz yatak odalarıdır. Misafirlerinizi ağırladığınız salon ve oturma odası, sevdiklerinizle yemekler yediğiniz mutfaklar tüm bu odaların dekorasyonunlarını misafirleri de hesaba katarak beğenip beğenmeyeceklerini düşünerek yaparsınız. Ancak yatak odasına geldiğinde dekorasyon tamamen size hitap eden, sizin ürününüzün olmasını istersiniz. Dilediğiniz renkleri, mobilyaları, dilediğiniz tasarımları kullanabileceğiniz bu odanızda yaratıcılığın sınırlarını zorlamak elbette hakkınızdır. Evin geri kalanından tamamen bağımsız bambaşka bir tarzda da döşemek tamamen sizin kendi zevkinize ve tercihinize kalmış bir seçimdir. Tabiki yatak odası dekorasyonunu planlarken eğer bu odayı çiftler kullanacaksa ortak bir dekorasyon dili belirlemekte fayda var, yoksa tamamen prenses odası gibi döşenmiş odada uyanan kocalar bu durumdan pekte memnun olmayabilirler. Peki bu kadar önemli olan yatak odanızın dekorasyonu için bazı fikirlere, renk tonlarına hiç baktınız mı? Peki ya kırmızı tonlardan oluşan bir kırmızı renk yatak odası takımı fikrine nasıl bakıyorsunuz? Gelin biraz kırmızı renginin bir yatak odasına katabileceklerinden bahsedelim.

Kırmızı renk sıcak renk grubuna giren bir renk olarak bilinmektedir. Dekorasyon için ise iç mekanlarda küçük ve büyük yüzeylerde kullanıldığında vurucu bir etki yaratması muhtemeldir. Kırmızı rengi enerji, güç, tutku ve aşkın rengi olarakta tanımlanabildiği için yatak odalarınız için en uygun olan renklerden biri olarak görmemizde herhangi bir sakınca, bir engel yoktur. Dominant ve dinamik bir renk olarak bilinir. Kişinin psikolojisini olumlu etkilemesinin yanında kişiye enerji verebilir, bireye canlılık katabilir. Aynı zamanda kendine güveni temsil ettiği için oldukça sık tercih edilen dekorasyon renkleri arasındadır. Şehveti temsil eder, cesur tarafınızı simgeleyebilir. Bu kadar fazla pozitif etki yaymasına rağmen siz neden kırmızı yatak odaları fikrine bir göz atmıyorsunuz?

Kırmızı yatak odası takımları bu saydığımız tüm etkilerin yanında aynı zamanda oldukça şık bir görünüm elde etmemizi sağlar. Sadece bize hissettirdikleri değil aynı zamanda şıklık açısından da ön planda olması bizi bu tercihlere daha fazla itebilmesi mümkündür. 

Renk uyumu bir odaya ilk girildiği zaman göze hoş gelmesinde asıl rol oynayan ayrıntıdır. Tüm renkleri kullanarak gelişi güzel rastgele renler bile uyumu yakalayamazsınız. Bu sebeple uygun renkleri birbirinin yanına yakışacak bir biçimde, dikkatle ve özenle seçmelisiniz. Tecih ettiğiniz renkleri de oda içerisinde eşit oranda olacak şekilde düzenlemelisiniz. Yatak odası dekorasyonunda renk uyumu için seçtiğiniz renkleri halı, perde ve yatak örtüsü üzerinde kullanarak çeşitlilik sağlayabilirsiniz.

Dekorasyonda Renk Seçiminin Önemi

Kültürden kültüre değişmekle birlikte antik çağlardan beri birçok renge değişik anlamlar verilmiştir. Renklerin bir kısmı diğerlerine göre daha kolay  farkedilir, bazıları fizyoloji ve psikolojimizi olumlu veya olumsuz yönde daha çok etkilemektedir. Örneğin bir çalışma ortamında renklerin doğru kullanımı, üretkenliği artırabilir, aynı zamanda düşürebilmektedir.

Renklerin insan psikolojisi üstünde fark edilmese de aslında oldukça büyük etkileri vardır. Bizim için sadece zevklere göre ayrılan görsel bir unsur halinde görülüyor olabilirken aslında her rengin üzerimizde bıraktığı birkaç takım etkiler vardır. Bunların arasında beyazın saflığı, temizliği ve masumluğu simgelediği gibi siyahın da karanlığı, asaleti simgelemesi oldukça doğaldır. Bu sebeple dekorasyonda renklerin büyük etkileri vardır. Renklerin seçimi yapılırken bu tarz detaylara dikkat edilmesi gerekir. Çünkü her rengin bir başka birey için farklı bir şeyi temsil edebilmesi oldukça mümkündür.  Her bireyin kendisi için en uygun rengi saptaması ve tercihlerini bu yönde belirlemesi gerekir.

El oyması yatak odası takımlarınızı tercih ederken nelere dikkat etmeniz gerektiğini yayınladığımız bu blog makalemizi keşfedin.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.