Küçük Evler için Yemek Odası Modelleri

Küçük Evler için Yemek Odası Modelleri

Yemek odaları, tüm ailenin bir masa etrafında toplandığı, misafirlerin ağırlandığı, lezzetli yemeklerin yendiği ve çok değerli anların yaşandığı alanlardır. Bu nedenle yemek odalarının dekorasyonuna ve işlevselliğine oldukça önem verilmektedir. Küçük evler ve küçük alanlar için yemek odası takımları seçmek oldukça hassas bir konudur.

Küçük alanlar uygun hem dekoratif, hem işlevsel hem de uygun hareket alanını sağlayacak mobilya seçilmesi zorlayıcı olabilir. Küçük boyutlarda evi olan veya yemek takımını küçük bir alanda konumlandıracak kişilerin yemek odası gruplarını seçerken dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat ederek kendileri ve evleri için en uygun yemek odası takımını alabilirler.

Yemek odası takımın salon takımı ile aynı oda içerisinde bulunacaksa hem oturma grubu hem de yemek odası takımının uygun seçilmesi gereklidir. Bazı evlerde salonlar L şeklinde olabilmektedir. L salonlarda, salonun bir kısmına yemek odası takımı konumlandırılıp diğer alanına oturma grubu konumlandırılmaktadır. Bu durumlara bağlı olarak uygun mobilya seçilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar değişebilmektedir.

Yemek odası takımları içerisinde birçok parça bulunmaktadır. Küçük evler dekore edilirken takım içerisinde bulunan parçalardan ihtiyaç duyulanlar alınmalıdır. Yemek masası, sandalyeler, konsol, vitrin, sehpalar ve tv üniteleri… Her yemek odası takımının içindeki parçalar değişse de bu ürünler bulunacaktır. Evinizin alanına ve ihtiyacınıza en uygun olan parçaları seçerek yemek odası takımınızın içeriğini düzenleyebilirsiniz.

Yemek masaları en fazla yer kaplayan ürünlerdir. Dar alanlar için büyük ve hantal ürünler yerine fonksiyonel özellikleri olan ürünler seçilmelidir. Yemek masalarının açılma özelliği sayesinde küçük masalar genişletilerek uygun sayıda kişiye yer sunabilmektedir. Bazı yemek masaları bir parça ahşap kullanılarak büyüyebilirken bazı yemek masaları iki parça ahşap ile büyüyebilmektedir. Evinizin alanına uygun olan fonksiyonelliğe sahip yemek masalarını tercih edebilirsiniz.

Yemek masalarına ek olarak yer kaplayan parçalar arasında yemek masası sandalyeleri yer almaktadır. Yemek masası sandalyeleri oldukça farklı boyutlarda ve özelliklerde tasarlanmaktadır. Özellikle kolluk kısmı olan sandalyeler fazla yer kaplamaktadır. Sırt kısmı oval şekilde gelen sandalyeler masanın içerisine tam olarak yerleşmeyeceği için fazla alan kaplamaktadır. Sandalye alırken masa içerisine yerleşmesine dikkat edebilirsiniz.

Yemek masalarında sandalye yerine tercih edeceğiniz puf ve banklar dar alanlar için oldukça uygun olan parçalardır. Puf ve banklar masanın altında konumlandırılabildiği için oldukça az yer kaplamaktadır. Ayrıca derli toplu bir görünüm sağlayacağı için kalabalık görünüm oluşmaması açısından da oldukça iyi bir fikir olabilir.

Klasik tarz mobilyalarla evini döşemek isteyen kişiler klasik yemek odası takımlarını ayrıntılı incelemeli ve boyutlarının evinize uygun olup olmamasına dikkat etmelisiniz. Klasik yeme odası takımları şatafatlı bir görünüme sebep olduğu için alana uygun boyutlarda olsa bile kalabalık bir görünüme sebep olabilir. Bu nedenle klasik yemek odası takımı modellerini ayrıntılı incelemeli ve size uygun olanını seçmelisiniz.

Küçük alanlara yemek odası takımı ve diğer mobilyaları alırken alanda ne kadar yer kaplayacağını hayal etmek oldukça zordur. Özellikle mağazalar geniş oldukları için yemek odasının alana uygun olup olmadığına karar verme konusunda zorlanılabilir. Bu nedenle yemek odası takımı almaya gitmeden önce odanızın boyutlarını ölçmelisiniz. Alacağınız veya incelediğiniz mobilyaların boyutlarını öğrenerek alan için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Eğer koltuk takımını ve yemek odası takımını yeni alacaksanız her iki mobilyanın birbirine yakın boyutlarda olmasına dikkat etmelisiniz. az yer kaplayan yemek odaları ile geniş salon takımları görünüm açısından olumsuz olabilir.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.