Lüks Yatak Odalarında Kullanılacak 3 Avize Çeşidi

Lüks Yatak Odalarında Kullanılacak 3 Avize Çeşidi

Avize çeşitleri kıymetleri açısından öylesine büyük bir boşluğu doldururlar ki, hiçbir dekorasyon biçimi avizeler olmadan tamamlanmış sayılmaz. Zaten bu ifade avizeler için söylenen kalıplaşmış bir ifadedir. Her dekorasyon biçimi bunu kabul ettiğinden bir dekorasyonun en büyük tamamlayıcıları olarak her zaman avizeler gösterilir.  Avizelerin sağladığı yararlar teknik açıdan da yadsınamaz olduğundan lüks avize çeşitleri yaşam alanlarının her bölümünde karşımıza çıkabiliyorlar.

Yatak odalarından oturma odalarına, salonlardan antrelere kadar her yerde evimizi inci gibi süsleyen ışıl ışıl avizelerle karşılaşmak mümkün. Kollu, şamdanlı, tek katlı, birkaç katlı, taşlı ya da şapkalı derken avize çeşitleri sıralanıp gidiyor. Hepsi birbirinden güzel ve çekici hatlarla adeta arz-ı endam ederken doğru seçimi yapmak için avizeleri pürdikkat incelemek gerekiyor.

Avizeler çoğunlukla büyük ve gösterişli modeller arasından tercih ediliyor. Bu gösteriş onların estetik katkılarının katlanmasını da sağlıyor. Özellikle salon ve oturma odalarında bu katkıların değeri büyük olsa da yatak odalarında deyim yerindeyse işler biraz değişiyor.

Yatak Odası Avize Çeşitleri: Nasıl Bir Seçim Yapmalı?

Yatak odalarında kullanılacak avizelerin tüm dekoratif özelliklerinden evvel boyutları göz önünde bulundurulmalı. Yatak odası avize çeşitleri, evin diğer bölümlerinde avizelerden daha küçük boyutta olmalı. Elbette yatak odanızın genişliğini de hesaba katarak bir seçim yapmalısınız ancak yatak odanızda yoğun değil loş bir ışığa ihtiyacınız olacağından küçük boyutlu ve yoğun aydınlatma yapmayan bir tasarımı tercih etmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca lüks avize çeşitleri içinde yer alan camlı, taşlı ya da çok katlı tasarımlar da yatak odaları için pek uygun değiller. Küçük ve farklı görünümleriyle şapkalı avize modellerinin yatak odaları için hem daha uygun olduğunu hem de daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Yatak odası avizeleri salon ve oturma odalarının avizelerine göre daha sade ve küçük olmalı. Bu kabulle devam edecek olursak yatak odası için kullanışlı ve şık olan lüks avize çeşitleri arasında küçük bir tura çıkalım.

Asortie Mobilya’nın Lüks Avize Çeşitleri

Yatak odası avize çeşitleri için şık, kullanışlı ve çarpıcı tasarımlar üreten Asortie Mobilya’nın seçkin alternatiflerinden bir tanesi Antik Abajur Şapkalı Avize Modeli!

Dekorasyonun tamamlayıcı son noktasını mükemmel bir seçenekle tamamlamak isteyenlerin tercihi olan bu model son yıllarda Asortie’nin avizeleri arasındaki popülerliğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Altın ve gümüş tonlarının çekiciliğini taşıyan ve bu çekiciliği şamdan motifli gövde üzerindeki altı küçük şapka ile perçinleyen Antik Abajur Şapkalı Avize yatak odanıza zarafet katıyor. Bu model aynı zamanda 2020’nin de trendlerinden biri olan loş ışık severlerin yatak odalarındaki ihtiyaçlarına her açıdan karşılık vermiş oluyor.

Yatak odası için uygun olan avize çeşitleri söz konusu olduğunda anmamız gereken diğer bir tasarım ise Beş Kollu Camlı Klasik Avize! Bu model ana hatları itibariyle evin çok daha küçük bölümleri için uygun olsa da yatak odalarında da göz kamaştırıyor. Zira son yıllarda artan eğilimler ve yinelemek gerekirse 2020’nin dekorasyon trendleri yatak odalarının loş olmasını önemsiyor. Bu hem estetik açıdan hem de uyku kaliteniz açısından son derece kıymetli. Üstelik Beş Kollu Camlı Klasik Avize yatak odalarının yapısına uygun biçimde sadeliğin lüks çizgilerini taşıyor. Ayrıca beş kolun ortasında yer alan kase biçimindeki tasarımı ile farklılığını da ortaya koyuyor. 

Yatak odalarında sık tercih edilen tasarımlara göz attığımızda karşımıza mum tipi avize modelleri  de çıkıyor. Zarif görünümleriyle yatak odanızın atmosferini değiştiren bu avizelerin estetik dokunuşları Asortie’nin Antik Mumlu Avize Modeli üzerindeki detaylarda kendini gösteriyor! Avizenin merkezinden aşağıya doğru sarkıtılan motifler ise tasarımın daha da zenginleşmesini sağlıyor! Lüks avize çeşitleri ile evinizin keyfini sürmek için siz de vakit kaybetmeden Asortie’nin modellerini inceleyin!

Ev dekorasyonunda avize oldukça önemlidir. Peki doğru avize nasıl seçilir? İşte tüm detayları şimdi keşfedin.




Copyright © 2010-2023 asortie.com, Site içeriğinin her hakkı mahfuzdur ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer mevzuat uyarınca korunmaktadır. Sitede bulunan resimlerin ve diğer tüm içeriklerin Asortie Mobilya ve Dekorasyon A.Ş'nin yazılı izni olmadan kopyalanması, farklı mecralarda yayınlanması yasaktır.